|
|||
---|---|---|---|
Nama Resepi | Biskut Badam Bertatah Coklat Putih | ||
Anggaran Kos Bahan | RM9.99 | ||
Bahan-bahan |
|
||
Cara Pembuatan | Putar marjerin bersama gula perang dan gula kastor hingga ia kembang. Kaup balikkan tepung halus bersama tepung jagung, soda penaik, garam dan esen vanila hingga ia sebati. Kaup balikkan empingan badam hingga ia sebati. Ratakan sedikit adunan di dalam acuan kecil pilihan. Buat hingga habis adunan. Bakar ia pada suhu 180'C, 20 minit. Biar ia sejuk. Sapukan permukaan biskut dengan coklat masakan, biar ia keras. Lakarkan permukaan coklat masakan tadi dengan coklat putih. Buat hingga ia habis, biar ia keras. Simpan di dalam bekas kedap udara. |
||
Lain-lain | - |
Sunday, July 22, 2012
Home »
» Biskut Badam Bertatah Coklat Putih
0 comments:
Post a Comment