|
|||
---|---|---|---|
Nama Resepi | Biskut Buah Bercoklat | ||
Anggaran Kos Bahan | RM9.99 | ||
Bahan-bahan |
|
||
Cara Pembuatan | Cairkan mentega di atas api sederhana. Masukkan tepung dan serbuk koko yang telah diayak diikuti dengan gula kastor, kelapa parut, buah-buahan campuran, kacang pecan dan tepung jagung. Gaul sebati. Masukkan adunan di dalam dulangbakar (19 cm x 29 cm), bakar dalam ketuhar 20 minit pada suhu 180'c. Sementara menanti biskut masak, sediakan aisingnya. Ayakkan gula aising bersama serbuk koko di dalam mangkuk adunan. Masukkan mentega dan susu menjadikan ia pes coklat. Setelah biskut siap, ratakan coklat cair pada permukaan biskut dan tabur kelapa parut kering. Setelah sejuk barulah dipotong. |
||
Lain-lain | - |
Sunday, July 22, 2012
Home »
» Biskut Buah Bercoklat
0 comments:
Post a Comment