Powered by Blogger.

Test Footer 2

Sunday, July 22, 2012

Home » » Biskut Charlie Coklat

Biskut Charlie Coklat


Nama Resepi Biskut Charlie Coklat
Anggaran Kos Bahan RM9.99
Bahan-bahan
650 gm tepung gandum
350 gm margerin
300 gm gula halus
2 biji telur
2 camca kecil serbuk penaik
4 titik esen vanila
Kepingan coklat masakan secukupnya (dicairkan)
Cara Pembuatan

Putar margerin dengan gula hingga kembang. Masukkan telur dan esen vanila. Kemudian kacau sehingga sebati. Ayak tepung bersama serbuk penaik. Masukkan sedikit-sedikit ke dalam adunan margerin. Gaul dan uli pula hingga lembut. Ambil sedikit adunan dan canailah setebal 5 mm. Kemudian terapkan dengan acuan bulat. Susun adunan yang telah diterap di atas dulang pembakar, kemudian bakarlah hingga masak. Setelah sejuk, sapukan coklat yang telah dicairkan dan gariskan jalur-jalur di atasnya.
Lain-lain -
Please Share This Info. TQVM... :

0 comments:

Post a Comment